På kokkeuddannelsen lærer du alt om råvarer, om at tilberede og anrette retter, udvikle menuer – om gastronomiske trends, økologi og bæredygtighed. Kort sagt, alt det du behøver at lære for at brillere som kok.
Hvis du drømmer om en karriere som kok, er det et plus at du:
-
- Har lyst til at arbejde med dine hænder
- Er praktisk og kreativt anlagt
- Har sans for hygiejne, kvalitet og detaljer
- Kan arbejde både selvstændigt og sammen med andre
Titel: Kok
Adgangskrav: Afsluttet folkeskolen el. tilsvarende med minimum 2,0 i dansk og matematik
Praktik: mulighed for skole- og almen praktik
Økonomi: SU og/eller elevløn (Hvis du har en praktikaftale, får du elevløn i grundforløbet ellers SU)
Varighed: Fire år og tre måneder.
På tjeneruddannelsen lærer du alt om råvarer, vin og drikkevarer – om borddækning, god dialog og værtskab. Sagt med andre ord, alt det du skal vide for at blive en fremragende tjener.
Hvis du drømmer om en karriere i tjenerfaget, er det vigtigt at du:
- Er udadvendt og glad
- Kan tale med mange forskellige mennesker – både på dansk og engelsk
- Har sans for god service, kvalitet og detaljer
- Kan arbejde selvstændigt og sammen med andre
Titel: Tjener
Adgangskrav: Afsluttet folkeskolen el. tilsvarende med minimum 2,0 i dansk og matematik
Praktik: Kun almen praktik
Økonomi: SU og/eller elevløn (Hvis du har en praktikaftale, får du elevløn i grundforløbet ellers SU)
Varighed: Tre år og ti måneder.
På receptionistuddannelsen lærer du alt om receptionsarbejde, service og turistvejledning – om konferencer, kulturforståelse, salg og markedsføring. Sagt med andre ord, alt det du skal lære for at blive en succesfuld receptionist.
Hvis du drømmer om en fremtid som receptionist, er det et plus at du:
- Har let til smil
- Kan lide at yde god service og løse forskellige udfordringer
- Er god til at tale med mange forskellige mennesker
- Kan kommunikere både mundtligt og skriftligt på dansk og engelsk
Titel: Receptionist
Adgangskrav: Afsluttet folkeskolen el. tilsvarende med minimum 2,0 i dansk og matematik
Økonomi: SU og/eller elevløn (Hvis du har en praktikaftale, får du elevløn i grundforløbet ellers SU)
Varighed: To år og ti måneder.
På gastronomuddannelsen lærer du alt om råvarer, drikkevarer, menuer – om sundhed og ernæring, gastronomisk innovation, økologi og bæredygtighed. Kort sagt, alt det du behøver at blive ekspert i smørrebrød og catering.
Hvis du drømmer om at blive ekspert i smørrebrød og catering, er det vigtigt at du:
- Er praktisk og kreativt anlagt
- Har lyst til at arbejde med dine hænder
- Har sans for hygiejne, kvalitet og detaljer
- Kan arbejde selvstændigt og sammen med andre
Titel: Gastronom med speciale i smørrebrød og catering
Adgangskrav: Afsluttet folkeskolen el. tilsvarende med minimum 2,0 i dansk og matematik
Praktik: Mulighed for skole- og almen praktik
Økonomi: SU og/eller elevløn (Hvis du har en praktikaftale får du elevløn i grundforløbet ellers SU)
Varighed: Tre år og fem måneder.