Hospitality Career
News
Talent søges

Tjener

BLIV TJENER FORDI DU
ELSKER GODE
OPLEVELSER
Se video
BLIV TJENER FORDI DU
ELSKER GODE
OPLEVELSER
Se video

TIL DIG, DER ALTID
HYGGER OM ANDRE

TIL DIG, DER ALTID
HYGGER OM ANDRE

Hygger du altid om vennerne, og sætter du pris på god mad, og at vinen matcher smagene? Brænder du samtidig for at samarbejde, levere god service og give andre mennesker de bedste oplevelser?

Så er en karriere som tjener det rigtige for dig

Drømmer du om at arbejde på en trendy restaurant, den lokale kro eller det hotte hotel i storbyen? Eller vil du hellere jonglere med cocktails på en beach-bar i udlandet? Måske drømmer du om at blive restaurantchef eller event manager, hvor du står i spidsen for de helt store events og internationale konferencer? Måske er drømmen for dig at undervise eller arbejde i turistbranchen?

Ligegyldigt hvad du drømmer om, er mulighederne som tjener mange.

Glade mennesker, god stemning og gode oplevelser. Det er det, du arbejder for som tjener. For uanset hvor du arbejder, er det dig, som sikrer, at gæsterne får en god oplevelse, de husker tilbage på med glæde. Du er restaurantens ansigt udadtil. Gode tjenere gør en kæmpe forskel, og får folk til at komme igen og igen.

Bliv tjener. Du har talentet. Vi har mulighederne.

Du kan arbejde på
restauranter og hoteller

i Danmark og udlandet

blive bartender
eller event manager

Restaurantchef

måske sommelier

GOD STEMNING OG
GLADE MENNESKER

GOD STEMNING OG
GLADE MENNESKER

Fremtiden som tjener

Tjenerfaget handler om at læse andre mennesker, servere for dem og have fuldkommen styr på mad, vin og sammensætningen af de to. At være tjener giver dig et utal af karrieremuligheder. Du kan arbejde på restauranter eller hoteller. Du kan specialisere dig i cocktails eller blive sommelier, du kan arbejde på café eller med konferencer. Du kan arbejde med gæster fra hele verden eller bruge dit fag i udlandet.

Valget er dit.

Uanset, hvor og hvordan du udfolder din faglighed, kan du se frem til en afvekslende hverdag med stort ansvar. Ikke to dage er ens, for ingen gæster er ens. Alle har forskellige ønsker og behov, som du skal opfylde bedst muligt, så gæsterne får en uforglemmelig oplevelse og har lyst til at komme igen.

Som tjener kan du gennem hele din karriere skifte retning alt efter, hvad du har lyst til. Det gælder også, hvis du på sigt skulle få lyst til at læse videre – så kan du med en erhvervsuddannelse få adgang til erhvervs-akademiet, som efter en bachelorgrad er adgangsgivende til universitet.

ELEVLØN UNDER
UDDANNELSEN

ELEVLØN UNDER
UDDANNELSEN

Sådan bliver du tjener…

Uddannelsen varer 3 år og 10 måneder og veksler mellem skoleundervisning og praktik i en virksomhed. Tjek det straks ud, for der er helt sikkert en spændende praktikplads nær dig. Og husk, som tjener får du elevløn undervejs – over 19.000 kr. om md. i den sidste del af uddannelsen. Det er noget sjovere økonomisk end for dine venner, der er på SU.

 

Læs mere om uddannelsen