RASMUS FORTÆLLER
Jeg er ekstremt stolt af mit fag. Både fordi vi bliver anerkendt for at være dygtige og får et stort ansvar i en ung alder. Det har mange – mig selv inklusiv – rigtig godt af. Man vokser simpelthen med anerkendelse og ansvar. Et af mine kendetegn er, at jeg kan være det mest formelle og professionelle væsen, så snart jeg træder ind i restauranten, men når jeg står i køkkenet, er der plads til de vildeste løjer. På arbejdet har jeg de skønneste kollegaer og mine bedste venner.
MØD RASMUS
Inden jeg startede på gymnasiet, tog jeg to år på efterskole, der rykkede jeg mig på den musikalske, teatralske og sociale front. Gymnasiet var ikke lige mig, så efter et halvt år besluttede jeg mig for at gå i lære som tjener ved Hotel Dagmar. Dog flyttede jeg som 18-årig til Mols, hvor jeg fandt den ultimative læreplads på Sallingsund Færgekro. Her deltog jeg i en håndfuld nationale og internationale konkurrencer og blev udlært tjener med sølv. Noget af det fedeste, jeg ved, er, at overøse mine gæster med faglig viden og ægte tjener-kærlighed, og se hvordan det blive modtaget med glæde og taknemmelighed.
Inden for de næste ti år er min plan at læse til ønolog (uddannelse i videnskaben bag vin og vinproduktion) i Adelaide og på sigt arbejde på en vingård. Såfremt turen går retur til Danmark, er drømmen at åbne min egen restaurant sammen med en vildt dygtig kok. Er du også blevet hooked på tjenerfaget, eller har du spørgsmål i forbindelse med din egen uddannelse, så tøv ikke med at skrive til mig. Jeg vil nyde at hjælpe dig videre i vores branche…
Rasmus Thude Dalgaard er 21 år, udlært tjener og til daglig Juniorkromand på Sallingsund Færgekro på Mors
– vandt titlen som nordens bedste tjener i 2019
– anmeldelse af Molskroen og ikke mindst om Rasmus’ service