MADS FORTÆLLER
Jeg har aldrig været i tvivl om, at jeg skulle være kok. Lige fra jeg var helt lille, stod jeg med min far i køkkenet og hjalp til, hvor jeg kunne. ”Vi skal være sammen om at lave mad”, sagde han altid. Allerede der blev jeg grebet af kokkefaget, og kærligheden til køkkenet har fulgt mig lige siden. Jeg elsker udfordringen, når der skal præsteres, eller når du mærker adrenalinen pumpe, når der er travlt. Og især følelsen af at have bedrevet noget stort, når man kom ud på den anden side af en travl aften. Lækkert!
MØD MADS
Noget af det jeg elsker ved at være kok, er holdånden – især under weekendvagterne, hvor der er fuldt hus og en masse gæster. Det er få steder, man oplever så fed en stemning som i et køkken, hvor vi sammen gør det, vi er bedst til. Holdånden er helt i top og alle spiller en vigtig rolle i fællesskabet, når vi sammen sikrer, at vores gæster får en forrygende aften. Det er den fedeste følelse.
Når jeg tager på arbejde, møder jeg glad og tager glad hjem igen. Jeg synes, det er vigtigt, at man trives der, hvor man arbejder. Derfor er jeg også yderst opsat på at lære fra mig og være med til at klæde vores elever på, til når de selv skal ud at stå på egne ben. Da jeg for ikke så længe siden selv var elev, kunne jeg virkelig godt have brugt en mentor til at nørde faget noget mere sammen med. Og en gang i mellem kunne det også have været rart, hvis jeg havde haft én jeg kunne ringe, når store og små spørgsmål om dagligdagen som kok meldte sin ankomst. Kunne du tænke dig at høre mere om vores mentorordning, så skriv endelig til mig…
Mads Kofoed Bøndergaard er 23 år og arbejder til dagligt som banquet-kok på Hotel Koldingfjord.
På længere sigt drømmer jeg om at kunne blive F&B maneger, da jeg også syntes tjener faget er spændende og ville gerne kunne mikse disse to ting.
Da jeg for ikke så længe siden selv var elev, kunne jeg virkelig godt have brugt en mentor til at nørde faget noget mere sammen med. Og en gang i mellem kunne det også have været rart, hvis jeg haft en jeg kunne ringe til om stort og småt bare have en jeg kunne ringe til, når jeg gerne vil snakke også kunne jeg godt have brugt en i løbet af det først år til kunne komme ud med frustrationer og til at snakke med, når tingene har været lidt trælse.
Mads Kofoed Bøndergaard er 23 år og arbejder til dagligt som banquet-kok på Hotel Koldingfjord
MADS FORTÆLLER
Jeg har aldrig været i tvivl om, at jeg skulle være kok. Lige fra jeg var helt lille, stod jeg med min far i køkkenet og hjalp til, hvor jeg kunne. ”Vi skal være sammen om at lave mad”, sagde han altid. Allerede der blev jeg grebet af kokkefaget, og kærligheden til køkkenet har fulgt mig lige siden. Jeg elsker udfordringen, når der skal præsteres, eller når du mærker adrenalinen pumpe, når der er travlt. Og især følelsen af at have bedrevet noget stort, når man kom ud på den anden side af en travl aften. Lækkert!