KIM FORTÆLLER
Køkkenet har altid talt til mig. Helt fra jeg var barn. Faktisk var det min farmor, som tændte gnisten i mig. Jeg var omkring seks år gammel, da vi lavede gammeldags, stegt kylling i hendes køkken. Der oplevede jeg for første gang fascinationen af at kreere noget helt fra bunden. At man kunne tage en kylling, plukke den og tilberede det lækreste måltid, det tændte virkelig noget i mig. Derfra var valget nemt. Jeg skulle være kok, og sådan blev det.
MØD KIM
Alligevel er jeg nok lidt en atypisk kok, idet jeg er vildt glad for at gå i skole og nørde teori. Jeg synes simpelthen, det er vanvittigt spændende at læse om køkkenteknikker. Ofte slapper jeg af efter ”endt service” med at læse et kapitel eller to i Kokkebogen (udgave 7) eller Gastronombogen (udgave 5). Det er dejligt afslappende, og ofte finder jeg svar på noget, der har drillet mig i løbet af dagen, eller noget nyt, som jeg skal afprøve dagen efter. Det holder mig i gang og gør, at jeg hele tiden videreudvikler mig fagligt.
Samtidig lærte min mester mig at stille spørgsmål til, hvorfor vi gør, som vi gør, da det er den eneste måde, hvorpå vi kan flytte vores gastronomi nye veje. Det er fantastisk, og jeg har virkelig nydt min læretid som kokkeelev på Sallingsund Færgekro på Mors. Mit næste mål er at flytte til Århus og finde en ”Fine Dining Restaurant”, hvor jeg kan videreudvikle mit talent og nørde endnu flere køkkenteknikker. Måske dessertkøkkenet, da det er et område, som endnu er nyt for mig. Mulighederne er der. Hvis du også overvejer at blive kok eller måske allerede er i fuld sving, så skriv til mig. Jeg står klar til at give gode råd om alt fra elevtiden til køkkenteknikker.
Kim Kræmmer Pedersen er 21 år og kokkeelev på Sallingsund Færgekro på Mors