HELENA FORTÆLLER
Jeg sluttede forrige år min tjeneruddannelse på Falsled Kro, og i dag arbejder jeg som restaurantchef på Restaurant ARO i Odense. Lige nu er jeg i gang med at uddanne mig til vinsommelier på Vinakademiet, hvor jeg er færdig her til maj. Min fremtidsplan er at skulle arbejde på en vingård i Frankrig en dag. Her vil jeg nyde at have de uforarbejdede druer i mine hænder og se, hvad bonden reelt går og laver, inden jeg serverer deres skønne vine på min arbejdsplads.
MØD HELENA
Min passion for mit fag udspringer af den glæde, jeg kan være med til at give gæsterne. Jeg ved, at jeg kan bidrage til at give dem en oplevelse, som de sent vil glemme. At jeg kan komme dansende ned til mine gæster med deres vin og mad og få smilet frem hos dem gør, at jeg får en rigtig god aften på arbejde.
Jeg er utrolig stolt af mit fag, fordi det er et fag med en ufattelig stor viden. Samtidig bliver ens kollegaer, som en lille familie, man kommer ind i, og hvor alle er velkommen, og det er utrolig vigtigt for mig. Som tjener løber du ikke bare med tallerkener. Tværtimod! Så ved vi alt om den mad, vi serverer, og hvilke vin, der matcher smagene… og om alt muligt andet inden for gastronomiens verden. Vil du vide mere om, hvad vi tjenere går og laver, eller høre mere om, hvad en tjeneruddannelse kræver, så skriv til mig nedenfor….
Helena Yndal Henriksen er 22 år, udlært tjener og arbejder i dag som restaurantchef på ARO i Odense