MARC FORTÆLLER
Jeg er 100 % dedikeret til det, jeg laver. Især i køkkenet. Mit arbejde er ikke bare et arbejde. Det er min hobby og mit liv, og jeg nyder at bruge tid på at lave mad fra bunden. Det er min drøm. Man kan sammenligne det lidt med at dyrke sport på elite niveau. Her bruger man også rigtig mange timer på det, man brænder for. Og man gør det sammen med et team bestående af de bedste folk. Min passion er bæredygtig mad, og mit team er mine skønne kollegaer.
MØD MARC
En af de bedste ting ved at være kok er, at vi fungerer som en lille ekstra familie. I køkkenet er vi fuldkommen afhængige af hinanden, og derfor har vi også altid hinandens ryg. Hvad end, det er en flaske Bourgogne, der skal deles, eller én, der skal have hjælp til at flytte, så står vi klar til at hjælpe, hvor vi kan.
Jeg valgte at blive kok, fordi min storebror inspirerede mig til det. Jeg blev lynhurtigt grebet af det, som branchen tilbyder én både som elev, senere som udlært og nu som køkkenchef. Og at jeg i dag arbejder som køkkenchef på Hotel Amerika, viser bare, at hvis du vil faget og knokler på, så kan du også hurtigt komme til tops og få ansvar. Men vigtigst er det dog, at du følger dit hjerte og vælger lige netop den uddannelse, som du brænder for. Vil du vide mere om at uddannelsen til eller arbejdet som kok, så skriv endelig til mig…
Marc Kaalund, 23 år og køkkenchef på Hotel Amerika – Restaurant Uafhængig, i Hobro
– Vandt morgenmadskonkurrence i Paris 2019
– Vandt Oluf Brønnums Talentpris 2019